روشهای تهویه هوا و نقش آن برای مقابله با کرونا
✔ روشهای تهویه هوا و نقش آن برای مقابله با کرونا؛
با عنایت بر پایانیترین اطلاعات و باتوجهبه شواهد حال حاضر و نتیجه حاصله از مطالعات مشاهدهای، مدلسازیها و نیز شبیهسازیهای صورتگرفته در حیطهٔ شیوهٔ انتشار ویروس کرونا، اینچنین بیان شده است که؛ ویروس کرونا علاوه بر تماس با سطوح آلوده و نیز قطرات تنفسی میتواند به شیوه آلایندههای هوا چون؛ آئروسلها که به گونه هوابرد میباشند، منتقل شود. حال بهتر است کمی دقیقتر و بیشتر به روشهای تهویه هوا و نقش آن برای مقابله با کرونا بپردازیم.
▪ توصیههایی در ارتباط با تهویه در منازل و واحدهای مسکونی؛
توجه داشته باشید که در این روزهای سخت، بهترین و امنترین مکان منزل است. صرفنظر از این امر که در چه نوع خانهای زندگی میکنیم، میبایست تا آنجا که امکان دارد در خانه خود بمانیم تا شیوع ویروس کرونا را کاهش دهیم؛ بنابراین تا به آنجا که هیچ یک از اعضای خانواده بدین ویروس آلوده نشدهاند، بهترین مکان خواهد بود. از آن جایی که، عدم تماس با محیط بیرونی غیرقابلانکار است و هر لحظه امکان دارد سطوح موجود در خانه، به این ویروس آلوده شود. ولیکن اقدامات احتیاطی منطقی باید در خانه از سوی افراد انجام پذیرد تا در حین شیوع این بیماری تا حد ممکن محیط خانه امن باشد.
✔ حال، چه باید کرد!
بنا بر توصیههای پزشکی، ارتباط اشخاص با هم باید تا حد ممکن کم گردد. بهتر است از تهویههای طبیعی چون؛ درها و پنجرهها استفاده شود. نرخ تهویه مورداستفاده به مساحت خانه و فضای بسته شما، تعداد اشخاص موجود، تعداد پنجرههای خانه و… بستگی دارد. میبایست به گونه ای برنامه ریزی گردد که به ازای هر نفر موجود در خانه و محیط بسته لااقل هفت الی ده لیتر هوا تأمین گردد.
علاوهبرآن میبایست هوای منزل و محیط بسته دو و نیم الی شش بار در ساعت عوض گردد. درصورتیکه هوای خانه و محیط بسته شما چهار بار در ساعت عوض گردد بعد از مدتزمان سی و هفت دقیقه 90% از هوای آلوده از محیط بسته بیرون میشود.
▪▪▪ توجه؛
بهترین گونه تهویه طبیعی هنگامی مهیا میگردد که پنجرههای روبهروی هم در ساختمان بازگردند. بدین هنگام است که طی مدّت پنج دقیقه 90% از آلودگیها کم میشود.
▪ برخی از توصیهها در مورد منزلهای حاوی سیستم تهویه مطبوع؛
برخی از منازل حاوی سیستمهای تهویه مطبوع با هوای اجباری میباشند که هوا را در منزل به طریق کانال مجدد وارد گردش مینمایند. غالباً وسیلههای کنترل هوا حاوی قابلیت تعبیه و تعویض فیلتر هوا میباشند. به هنگام امکان چنین فیلترهایی میبایست با فیلترهای با راندمان بالا باشند. به هنگام عوض نمودن فیلترها که امکان دارد شامل ذرات پر از ویروس باشند، بهرهگیری از تجهیزات حفاظت شخصی توصیه میگردد.
سیستمهای تهویه هوا مطبوع تا جای ممکن بهگونهای همیشگی هم مانند استفاده از ترموستاتهای هوشمند فعال باشند. نیز از اشعه ماوراء بنفش میکروبکش بنا بر دستورالعملهای سازنده و با پافشاری بر رعایت اصل ایمنی و حفاظتی بهرهگیری از آنها، میتوان بهره گرفت و مورداستفاده واقع نمود.
▪▪▪ توجه؛
ضمن ساختمانهایی که چندین واحد مسکونی وجود دارد و شخصی در ساختمان به ویروس کرونا مبتلا شده است میبایست مراقبت بیشتری به جهت کم گردیدن خطر سرایت و منتقل گشتن آلودگی از یک واحد به واحد دیگر به عمل آید.
بنابراین بهتر است، تمام جوانب احتیاط را به جهت مراقبت از خود و اعضای خانواده خود به عمل آورید.